تفاوت google maps و openstreetmap را در این نوشته برای شما شرح میدهیم.
در google maps، نقشههای دقیق و کاملی از زمین به همراه امکان مسیریابی با استفاده از سامانه موقعیتیاب جهانی (GPS) و همچنین گزارش وضعیت ترافیکی به کاربران ارائه میشود. در سال ۲۰۰۸ نسخههای منطبق با اندروید و آیاواس این نرمافزار جهت استفاده در تلفنهای هوشمند معرفی شد. در سال ۲۰۱۳ این نرمافزار به عنوان پر استفادهترین برنامهٔ تلفنهای هوشمند شناخته شد. به طوری که ۵۴ درصد از کاربران تلفنهای هوشمند دست کم یک بار از این برنامه استفاده کردهاند. در سال ۲۰۲۰ بهطور ماهیانه بیش از یک میلیارد مرتبه از این برنامه توسط کاربران استفاده میشود.
google maps از فناوریهایی چون Tele Atlas استفاده میکند. در نقشههای گوگل سه بخش وجود دارد:
فهرستهای نقشه: نقشههای موجود را در دستهبندیهای گوناگون ارائه میدهد.
نقشههای من: کاربران گوگل میتوانند با استفاده از ابزارهایی که در این بخش در اختیار آنها قرار میگیرد، به طراحی و اشتراکگذاری نقشهها بپردازند.
آیکونهایی که میتوان نقاط مختلف بر روی نقشه را با آنها علامتگذاری کرد.
راهنماهای محلی گوگل برنامه ای است که توسط google maps راه اندازی شدهاست تا کاربران خود بتوانند به نقشههای گوگل کمک کنند و امکانات و مزایای بیشتری برای این کار ارائه دهند. این برنامه تا حدی جانشین google map maker به عنوان ویژگیهای برنامه سابق در وب سایت و برنامه یکپارچه آن شدهاست. در برنامه راهنمای محلی گوگل برای کابران امتیاز در نظر گرفته میشود که این امتیازها فعالیت کاربر در زمینههای مختلف را نشان میدهد و تعیین سطح توسط گوگل انجام میشود و از سطح یک شروع شده و به سطح ۱۰ میرسد که آخرین سطح کابران راهنمای محلی گوگل میباشد. برای رسیدن به سطح ۱۰ هر کاربر باید یکصد امتیاز کسب کند و با توجه به این که اضافه نمودن هر عکس پانزده امتیاز و ویرایش مکان ۵ امتیاز رسیدن به امتیاز یکصد هزار نیاز به پشتکار و زمان دارد.
تاکنون تحت هیچ شرایطی گوگل نقشه های خود را به صورت وکتور و رایگان در اختیار کاربران قرار نداده است ! و تبلیغات برخی افراد و فروشندگان نقشه ها و فایل های دانلودی با عنوان نقشه وکتور گوگل یک دروغ است و اگر از روی سودجویی و شیادی باشد با کلاهبرداری فرقی ندارد !
در حال حاضر برخی امکانات این سرویس به دلیل تحریم ها در ایران مسدود شده است و نقشه ها بر روی IP ایران با مشکل مواجه شده اند .

OpenStreetMap یک پروژه مشارکتی برای ایجاد نقشه جهانی قابل ویرایش آزاد است. ایجاد و رشد OSM به دلیل محدودیت در استفاده یا در دسترس بودن دادههای نقشه در بسیاری از نقاط جهان و ظهور سامانه ماهوارهای ناوبری جهانی ارزان قیمت ایجاد شدهاست. OSM نمونه ای بارز از اطلاعات جغرافیایی داوطلبانه شناخته شده است.
پروژه OSM در سال ۲۰۰۴، توسط استیو کوست در لندن کلید خورد. این پروژه از موفقیت ویکیپدیا و غلبه بر دادههای نقشه اختصاصی در انگلستان و جاهای دیگر الهام گرفته شده بود. از آن زمان به بعد، به بیش از دو میلیون کاربر ثبت شده افزایش پیدا کرده است، کاربرانی که میتوانند دادههای نقشه را با استفاده از بررسی دستی، دستگاههای جیپیاس، عکسبرداری هوایی و سایر منابع آزاد جمعآوری و ترسیم کنند. درنهایت این دادههای جمعسپاری شده تحت مجوز پایگاه داده باز(ODBL) منتشر میشوند. وبگاه رسمی OSM توسط بنیاد OpenStreetMap که یک سازمان غیرانتفاعی ثبت شده در انگلستان است پشتیبانی میشود.
از دادههای OSM میتوان به روشهای مختلفی از جمله تهیه نقشههای کاغذی و نقشههای الکترونیکی (برای مثال مانند گوگل مپس)، زمینکدیابی از مکانها و نامها و مسیریابی استفاده کرد. از کاربران برجسته OSM میتوان به فیسبوک، اینستاگرام، اسنپچت، اشاره کرد. بسیاری از کاربران دستگاههای جیپیاس از دادههای اواسام برای جایگزینی دادههای نقشه داخلی در دستگاههای خود استفاده میکنند.
در تولید نقشه، ابتدا دادهها توسط داوطلبانی که با استفاده از ابزارهایی از قبیل واحد سامانه موقعیتیاب جهانی دستی، نوت بوک، دوربین دیجیتال یا ضبط صوت نظرسنجی منظم در زمین انجام میدهند، جمع میشود. سپس دادهها در پایگاه داده اوپناستریتمپ ذخیره میشود. رویدادهای مسابقه نیز توسط تیم اوپناستریتمپ و توسط سازمانهای غیر انتفاعی و دولتهای محلی برای نقشه برداری از یک منطقه خاص برگزار میشود.
داده های سرویس نقشه OSM به رایگان می توان به صورت وکتور دانلود کرد و در برنامه های Gis استفاده نمود . محدودیت هایی برای دانلود یک منطقه بزرگ وجود دارد و همچنین ویرایش این داده ها زمان بر و کار یک متخصص و مسلط به نرم افزارهای Gis است .
اغلب سایت ها و افراد و شرکتهایی که ادعا می کنند نقشه اختصاصی دارند از همین سرویس استفاده می کنند ! و با استفاده از Api این سرویس برای خود یک نقشه ایجاد کرده و از آن کسب درآمد می کنند . در مجموع عملا هیچ گونه نقشه اختصاصی و بومی تا کنون ارایه نکرده اند ! یکی از مشکلات این گونه نقشه ها اعتبار سنجی داده هاست .

geoshop
All Author Postsطراح گرافیک و مسلط به نرم افزارهای ادوبی ایلاستراتور،ادوبی فتوشاپ،کورل دراو . مسلط به تولید و کارتوگرافی نقشه های موضوعی . دوستدار طبیعت و حیات وحش و از علاقه مندان ورزش کوهنوردی .